Föreläsningar

– Den här föreläsningen kommer jag att bära med mig länge. Den var inte bara medryckande och fartfylld i stunden. Den gav mig även något på djupet, en förståelse för hur vår hjärna fungerar. Jag fick med mig känslan av att om vi bara vill så är vår förmåga näst intill gränslös men det gäller att hålla fokus och göra en sak i taget. Lena Liljendahl, SABO
– Underhållande, medryckande och fullt av effektiva metoder som man direkt kan börja tillämpa själv. Jag och många av deltagarna har efter föreläsningen börjat använda tipsen med stor framgång. Jag kan varmt rekommendera Mattias som föreläsare och inspiratör till konferenser och personalevent! Johan Möller, Coor Service Management

Har anlitats av

Din optimerade hjärna

– För mental topp-prestation och välmående

Kort om Mattias

Mattias Ribbing är den kreative entreprenören och författaren som vill få dig att upptäcka din hjärnas kraft att radikalt kunna förbättra dina prestationer. Med stor passion och en bakgrund som professionell utbildare har Mattias länge utforskat hjärnans roll i hur man når mätbara framsteg, både i arbetet och till vardags.

Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Mattias var också förste svensk att uppnå samtliga kriterier för den ärofyllda titeln ”International Grand Master of Memory”.

Inspiration

Faller du lätt tillbaka i gamla mönster? Har du svårt att hitta glöden när det går trögt? Händer det att du ger upp innan du nått din dröm? Förbered dig på ett mentalt vitamintillskott när Mattias tar dig med på ett spännande äventyr in i din egen hjärna. Nya tankar kommer garanterat att väckas om hur Du ska bli den allra bästa versionen av dig själv.

Så fort du begränsar din fantasi sätter du hinder i din vardag. Hjärnan är platsen där hela ditt liv avgörs. Små förändringar i våra tankar kan leda till stora förändringar i världen omkring oss. Här lär du dig steg-för-steg ett nytt och roligt sätt att samarbeta med din hjärna för att kunna leverera på en helt ny nivå.

Kunskap och konkreta verktyg

Från föreläsningen får du med dig unika verktyg som hjälper dig att prestera bättre i din arbetsvardag. Framtagna för att ge konkreta resultat både på kort och lång sikt är de samtidigt väldigt enkla att använda. Du lär dig bland annat:

  • Hur du omvandlar stress till förbättrad koncentrationsförmåga.
  • Hur du får tillgång till din kreativitet just när du behöver den.
  •  Hur du tar in stora mängder ny information snabbt och effektivt.
  •  Hur du orkar prestera på topp under långa arbetsdagar.
  •  Hur du får andra att ta till sig ditt budskap.
  •  Hur du kan hålla 10 viktiga saker i huvudet, utan ansträngning eller osäkerhet.

På scenen

På scenen har Mattias gjort sig känd för att bjuda på det där lilla extra genom att kombinera knivskarp pedagogik och en lättsamt underhållande stil. Sammantaget gör det Mattias Ribbing till det perfekta inslaget på konferensen där du både vill ha resultatgivande kunskap och en roande stund som garanterat blir en snackis hos åhörarna.

– Det var din mycket inspirerande föreläsning för oss i lednings-gruppen som gjorde att jag och mina kollegor på stående fot bjöd in dig till att föreläsa vid vårt medarbetar-seminarium några dagar senare. Efter seminariet har vi fått många positiva kommentarer om din medverkan och flera av våra medarbetare har framhållit att de redan börjat träna för att i vardagen kunna nyttja de kunskaper som du så skickligt förmedlade. Hans Håkansson, VD, Norrvatten
– Mattias Ribbing gav en väldigt annorlunda föreläsning som var otroligt tankeväckande. Han bjöd in till en ny värld som först kändes helt abstrakt för att sedan övergå till både rimlig och greppbar. Jag har aldrig tidigare blivit så nyfiken på att prova något nytt. Att hans långsiktiga mål dessutom är att förändra pedagogiken inom skolan gör det hela än mer intressant. Leif Nyrén, Acclaro

Ytterligare föreläsningar

Mattias håller även följande föreläsningar:

Så får du andra att minnas ditt budskap!

Kunskap om hur hjärnan lagrar information leder vägen till hur du ska förbättra din kommunikation. Du lär dig designa och framföra ditt budskap så att det verkligen består hos mottagarna. När du känner till principerna för hur minnet och tänkandet fungerar, kan du använda den kunskapen till att skapa varaktiga minnen hos dina åhörare eller ditt kundsegment.

Praktiska verktyg för pedagoger och utbildare

Effektivt lärande är ett samspel mellan elev och pedagog. När du både kan lära eleverna hur de gör för att förstå saker bättre och snabbare, samt att du själv kan utforma din pedagogik utifrån hur hjärnan fungerar, möts ni på mitten och resultatet blir så bra det kan bli. Här jobbar vi med nya praktiska verktyg som du kan börja använda direkt i undervisningen, både i klassrummet och i lektionsplaneringen. Allt fokus ligger på att ge eleverna ökad förståelse, förmåga till analys och att växa som människor i sitt lärande. Inget gammalt mossigt rabblande av innehållslös fakta.

Sagt på Twitter